PDF PDF Print

Het DING van Twente

Twente staat bekend als gastvrij vakantieland om te onthaasten in het coulissenlandschap met zijn karakteristieke watermolens. Twente heeft een textielverleden, een volkslied, een Twentse Bijbel, is het land tussen Dinkel en Regge en kent een aantal oude gebruiken, zoals de Paasvuren (Poasboake), het noaberschap (zorg als buren voor elkaar), het klootschieten, de Twentse krentenwegge, de Twentse sproake en het gevelteken op een huis. Diverse uitvoeringen van het gevelteken komen voor, waarbij Geloof, Hoop en Liefde een klassieker is. Het gevelteken is een teken aan de wand en een baken in het land. Het gevelteken siert daarom ook het briefpapier van het statiebestuur dat gebruikt wordt bij de correspondentie.
Wij hopen u een keer te mogen begroeten als u in de buurt bent. Check even de website www.twente.okkn.nl voor de actuele diensten en uiteraard voor andere nuttige informatie. U bent van harte welkom.

Reacties: 1-1
Door Gast: Anoniem @ 2012-07-18 08:09:03
Meer dan vijftig jaar
Een kleine aanvulling. Ik las het artikeltje : Even kijken bij...Hengelo (Ov) in het laatste nummer van uw blad en daarin de zin: "De oud-katholieke kerkgemeenschap is al meer dan veertig jaar aanwezig in deze regio". Van 1964 tot 1970 gaf ik catechismus in Doetinchem, Enschede en Ommen, deed diensten in een kapel in Enschede en huisdiensten in Ommen.
Vůůr mij werden deze taken vervuld door Jan Visser, die op zijn motor door de Achterhoek, Twente en Overijsel trrok. Wat er voor zijn komst gebeurde is mij niet bekend.
De aanwezigheid is dus meer dan 50 jaar. In mijn tijd was nog geen sprake van een statie.
Met vriendelijke groet, A.J.Rinkel.
Reacties: 1-1
De reageermogelijkheid is momenteel gesloten.

Website van de Oud-Katholieke Kerk van Nederland | Bisschoppelijk bureau: Kon. Wilhelminalaan 3, 3818 HN Amersfoort | Tel. 033 - 462 08 75
Site design: Sync. Creatieve Producties; techniek: SiteCan