Bisschoppen gaan voor in online eucharistieviering

(laatste update: 04.04.2020 - 08.50 uur
volgende livestream: zondag 5 april - 10.00 uur)


Nu ons sociale leven bijna is stilgevallen en we langere tijd niet naar de kerk kunnen gaan, zoeken we naar nieuwe wegen om elkaar nabij te zijn en te blijven. 


Als onderdeel daarvan zullen de komende zondagen, tot en met de eerste zondag van Pasen, de aartsbisschop-elect van Utrecht, Bernd Wallet, en de bisschop van Haarlem, Dirk Jan Schoon, samen eucharistie vieren vanuit de oud-katholieke kerk van de H. Georgius in Amersfoort. De bisschoppen worden bijgestaan door een organist en een cantor.

Op de zondagen van Pasen tot en met Pinksteren en op Hemelvaartsdag zal één van de bisschoppen voorgaan, geassisteerd door een pastoor uit het andere bisdom en door een organist en een cantor. 


Vieringen via YouTube Live

De vieringen zijn te volgen via een livestream op YouTube. Daar zijn de diensten ook op een later moment terug te kijken.

Via onderstaande link (=afbeelding onder 'komende zondagen') krijgt u toegang tot de livestream.

Als u op de link klikt verschijnt een zwart scherm met daarin de tekst 'Video niet beschikbaar' en daaronder 'Bekijk deze video op YouTube'. Door op die laatste onderstreepte tekst te klikken wordt u doorgestuurd naar YouTube Live waar u de livestream kunt volgen.  

U kunt de vieringen ook rechtstreeks op YouTube live opzoeken (zoek op: 'vieringen oud-katholieke kerk van nederland' of 'OKKN viering 5 april'), ook op uw digitale TV. Op YouTube kunt u zich abonneren op het kanaal 'Vieringen Oud-Katholieke Kerk van Nederland'. Zo kunt u de komende weken de vieringen daar eenvoudig terugvinden. 

Wij hopen dat velen van u meevieren om zo gestalte te geven aan de gemeenschap van de kerk, die zich verbonden door de heilige Geest voorbereidt op de viering van Pasen.

Tips voor het meevieren van een online eucharistieviering


Komende zondagen

De viering van komende zondag 5 april, palmzondag, begint om 10.00 uur.

Het liturgieboekje voor deze viering kunt u hier downloaden.

Als u hem niet kunt of wil printen, kunt u de download ook eenvoudig vanaf een tweede scherm (telefoon, ipad o.i.d.) bekijken; download u het in dat geval op het tweede aparataat. 

De vieringen in de Goede Week en met Pasen vinden plaats op: 

 • 9 april, 20.00 uur: Witte Donderdag
 • 10 april, 20.00 uur: Goede Vrijdag
 • 11 april, 21.00 uur: Paaswake
 • 12 april, 10.00 uur: eerste zondag van Pasen

Vieringen van de Paastijd vinden plaats op:

 • 19 april, 10.00 uur: tweede zondag van Pasen
 • 26 april, 10.00 uur: derde zondag van Pasen
 • 3 mei, 10.00 uur: vierde zondag van Pasen
 • 10 mei, 10.00 uur: vijfde zondag van Pasen
 • 17 mei, 10.00 uur, zesde zondag van Pasen
 • 21 mei, 10.00 uur, Hemelvaartsdag
 • 24 mei, 10.00 uur, zevende zondag van Pasen
 • 31 mei, 10.00 uur eerste zondag van Pinksteren

'Thuis-collecte'

In de vastentijd collecteren we voor het Bethunehuis, een opvanghuis in Hong Kong voor migrantenvrouwen die in hun werksituatie geestelijk of lichamelijk misbruikt werden. In het Bethunehuis worden ze opgevangen en krijgen ze tijdelijk onderdak en juridische hulp. Ook dit huis wordt door de coronacrisis flink getroffen. We nodigen u van harte uit een gift voor hen over te maken op: NL06 ABNA 0214 1901 29 t.n.v. de Oud-Katholieke Kerk van Nederland onder vermelding van ‘collecte 29 maart – Vastenactie 2020’.

U kunt hiervoor ook gebruik maken van Tikkie via: 

https://tikkie.me/pay/OKKN/ongAXENjk47EwoGg45LX5x

of door onderstaande QR code te scannen.

Dit kan op verschillende manieren:

 1. met de camera van uw telefoon; u krijgt vervolgens de melding: 'tik hier om naar tikkie.me te gaan...'
 2. met de Tikkie app
 3. met een QR scanner op uw telefoon
 4. alleen wanneer u een ABN AMRO rekening heeft: via de internetbankieren app op uw telefoon (niet inloggen, maar naar de QR scanner in deze app gaan)

(Zie ook: https://www.okkn.nl/pagina/2540/maart_-_vastenactie).
Bij voorbaat hartelijk dank voor uw bijdrage!

Amersfoort, Bisschoppelijk Bureau, 18 maart 2020

Website van de Oud-Katholieke Kerk van Nederland | Bisschoppelijk bureau: Kon. Wilhelminalaan 3, 3818 HN Amersfoort | Tel. 033 - 462 08 75